scouts 

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer vuur stoken en pionieren, ga op zomerkamp, doe een hike, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Als scouts ben je bezig met veel verschillende soorten activiteiten, dit zorgt ervoor dat er veel variatie in het programma zit en dat de scouts elke week iets anders doen. 

de scouts werken met patrouilles, dit zijn groepjes binnen de speltak die er samen op uit trekken en als een hecht team samenwerken tijdens de opkomsten. Binnen patrouilles leren nieuwe/jonge scouts van de meer ervaren patrouilleleden alle vaardigheden en kennis die nodig is tijdens scouting. In elke patrouilles is er een patrouilleleider en zijn/haar assisent. Hierdoor leren kinderen om leiding te geven en worden de ervaren scouts uitgedaagd om de jongere leden (onder toezicht van leiding) te helpen en te sturen waar nodig.

De scouts dragen tijdens de opkomsten een uniform dat bestaat uit een grijze luchtscouts bouse, een zwarte barret met barretspeld, en een groepsdas (groen met een witte bies). Tijdens activiteiten kun je af te toe badges krijgen of verdienen die de leden op de uniform bouse mogen (laten) naaien. 

 

Wil je komen kijken? Dat kan!

Meld je aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Onze reguliere Scouts opkomsten worden op zaterdag middag gehouden van half twee tot half vijf (13:30u tot 16:30u), bij ons clubhuis op De Tuinen 7B1 in Drachten