Luchtscouting de Drones

Er zijn verschillende soorten scoutinggroepen: land-, water-, ruiter- en luchtgroepen. De Drones is sinds 14 juni 2014 een luchtscoutinggroep in Drachten.

In Nederland zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen, waarvan twaalf luchtscoutinggroepen. Soms bouwen we zelf vliegtuigjes of gaan we op excursie naar een luchtmachtbasis. Daarnaast lopen de luchtscouts vaak spannende tochten, waarbij ze iets leren over zowel oude als moderne routetechnieken. Ook bosspellen horen natuurlijk bij scouting, net als allerlei weetjes leren over de natuur of het maken van een kampvuur. Dit oefenen de leden in combinatie met het bakken van broodjes of marshmallows.

Regelmatig bezoeken onze speltakken het vliegveld van Drachten waar onze leden meer leren over luchtvaarttechniek en kennis maken met het vliegen. Daarnaast houden we ons ook bezig met het maken van vliegers en luchtballonnen. Ook radiotechniek maakt deel uit van het aanbod van luchtscouting. En zoals de naam Luchtscouting de Drones al doet vermoeden, beschikken we als groep over een redelijk aantal drones waarmee de leden kunnen oefenen. Zo worden er met de drones onder andere verschillende parcours afgelegd.

Gallerij

Wat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Alle groepen gebruiken hetzelfde spelaanbod, maar met een verschillend accent op land, water of lucht. Onze groep heeft het accent liggen op het luchtthema.

Als scoutinggroep zijn wij aangesloten bij Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij Luchtscouting de Drones, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei scoutingevenementen. Bij Scouting maak je niet alleen vrienden voor het leven, maar groei je ook in je persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving. Deze grote diversiteit komt uit de 8 activiteitengebieden waar we onze activiteiten op richten. Daarnaast richten wij ons op de Spelvisie SCOUTS.

Activiteitengebieden

Bij scouting werken we met 8 activiteitengebieden. Alle opkomsten en activiteiten staan in het teken van één of meerdere van deze activiteitengebieden. de volgende activiteitengebieden komen aan bod in het scoutingspel:

Uitdagende Scoutingtechnieken : activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, luchtvaart, pionieren en kamperen.

Sport & Spel : sporten, posten spellen, renspellen, gezelschapsspellen en teamactiviteiten.

Samenleving : activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).

Expressie : activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken en schrijven.

Veilig & Gezond : activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).

Internationaal : activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA-JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.

Identiteit : activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), je levensovertuiging en de identiteit van je groep.

Buitenleven : activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.

Scouts

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie SCOUTS. De spelvisie geeft aan waar Scouting inhoudelijk voor staat.