Wet

Als echte scouts heb je je te houden aan een aantal regels, de Scouting Wet. Hierin spreken we af om goed met elkaar en de omgeving om ons heen op te gaan. aan het begin van elke opkomst wordt er geopend. Tijdens de opening wordt de Wet opgezegd door één van de leden. Ook wordt er een vlag gehesen die gehesen blijft gedurende de hele opkomst tot het sluiten aan het eind van de opkomst. De Welpen en Bevers hebben daarnaast ook een openingslied waarmee zij de opkomst starten. Hieronder vind je de wet voor de verschillende speltakken.

Bever Wet

ik ben een bever.

Wat bevers doen, doen we samen.

Welpen Wet

Een welp speelt samen met anderen in de jungle.

Een welp is eerlijk, vriendelijk en zet door.

Een welp zorgt goed voor de natuur.

Scouts Wet

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.

Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.

Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.

Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Belofte

Wanneer je lid wordt van de scouting zal je geinstalleerd worden. Dit is een officiele gelegenheid waarna je echt deel uit maakt van de speltak. Tijdens de installatie leg je de belofte af. Die is verschillend per speltak, afhankelijk van de leeftijd. Je beloofd je onder andere te houden aan de wet die bij jou leeftijdsgroep hoord. Wanneer kinderen binnen scouting naar de volgende leeftijdsgroep gaan (overvliegen genoemd) dan worden zij opnieuw geinstalleerd in de nieuwe speltak. Hieronder vind je de belofte voor de verschillende speltakken.

Belofte voor Bevers

Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen.

Belofte voor Welpen

Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en mij te houden aan de welpenwet.
Jullie kunnen op mij rekenen!

Belofte voor Scouts

Ik beloof mijn best te doen een goede scout te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet.
Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen.
Jullie kunnen op me rekenen.