Scoutfit

Als je lid bent van Scouting, draag je ook echte Scoutingkleding. Die kleding heet een Scoutfit. Uiteraard draag je naast de blouse ook een groepsdas van onze groep, de drones. bij de oudere speltakken wordt er ook een zwarte barret gedragen met daarop een barretspeld. Het voordeel van de scoutfit is dat we als scouts beter herkenbaar zijn. De Scoutfit kun je kopen bij de Scoutshop.

 

Scoutfit blouse

bij De Drones dragen alle speltakken vanaf de welpen een grijze scoutfit blouse. Alleen de bevers zijn hierop een uitzondering, zij dragen een rode blouse. De grijze blouse laat zien dat wij luchtscouts zijn. Bij andere groepen kan je ook andere kleuren blousen zien. Wij willen ons echter onderscheiden met onze grijze blouse, dit omdat we willen laten zien dat wij ons bezig houden met het luchtthema. 
Daarnaast behoren bij het scoutfit de das (na installatie), een (blauwe) spijkerbroek en stevige wandelschoenen. 

 

Barret

Vanaf de scouts leeftijd hoort ook een baret tot de standaard kleding van een scout. Na installatie kan de scout werken met de witte kaart, zodat de scout een baretspeld verdienen kan, die op de baret gedragen dient te worden.

 

Installatie

Na vier keer kijken beslis je of je lid wil worden van Luchtscouting de Drones. Dan mag je een uniform gaan dragen. Het uniform van de luchtscouting kan aangeschaft worden via de scoutshop

Aan een installatie zitten wel kosten vast, omdat de volgende items aangeschaft moeten worden. Na de installatie mag het nieuwe lid de das dragen, de tekens erop (laten) naaien. 

  • Das € 12,50
  • Baret* € 12,50 
  • Speltakteken € 2,00
  • Installatieteken € 2,00
  • Regiobadge € 2,00
  • Naambandje Drones (gratis) 

 * welpen dragen geen baret

 

Groepsdas

Bij Luchtscouting de drones dragen alle leden een groene das met een witte bies. Hieraan is de groep te herkennen. Elke scoutinggroep heeft zijn eigen groepsdas. De das hoort netjes gedragen te worden, bovenop de boord van de blouse en te worden vaste geknoopt met de platte knoop.

De keuze voor deze das-kleuren zijn niet van de weilanden en de wolken rond om Drachten die elkaar raken, maar gewoon gekozen omdat we het mooi vonden staan op onze grijze blouse.

 

Badges

Op je scoutfit mag je badges dragen die je bij de verschillende activiteiten hebt verzameld en verdient. Iedere badge heeft een eigen plek op het uniform. Hieronder zie je waar welke tekens op je Scoutfit horen.

Een scout van de Drones draagt dus een grijze bloes. Het Scouting Nederland Installatieteken zit op de linker borstzak. Het speltakteken zit op de rechter borstzak. Het groepsnaambandje hoort bovenaan op de rechtermouw, tegen de schoudernaad. Hieronder kan de regiobadge gedragen worden. Op de linkermouw komen de vaardigheidsinsignes.

Voor funbadges, kampbadges en dergelijke kan de rechtermouw gebruikt worden: onder de regiobadge. Links boven het installatieteken mag één evenementenbadge die je heel bijzonder vindt of bij een speciale gelegenheid hebt gekregen.

De hierboven getoonde delen van de blouse blijven dus gereserveerd voor de genoemde tekens/bandjes/insignes. 

Zorg ervoor dat je blouse niet te vol wordt, er worden geen badges op de rug of iets dergelijks geplaatst. Sommige leden kiezen er voor (grote) badges op bijvoorbeeld een kampvuurdeken te bewaren. Een goed alternatief voor een kampvuurdeken is een verhuisdeken.