Scoutfit

Als je lid bent van Scouting, draag je ook echte Scoutingkleding. Die kleding heet een Scoutfit. Uiteraard draag je naast de blouse ook een groepsdas van onze groep, de drones. bij de oudere speltakken wordt er ook een zwarte barret gedragen met daarop een barretspeld. Het voordeel van de scoutfit is dat we als scouts beter herkenbaar zijn. De Scoutfit kun je kopen bij de Scoutshop.

Scoutfit blouse

bij De Drones dragen alle speltakken vanaf de welpen een grijze scoutfit blouse. Alleen we bevers zijn hierop een uitzondering, zij dragen een rode blouse. De grijze blouse laat zien dat wij luchtscouts zijn. Bij andere groepen kan je ook andere kleuren blousen zien. Wij willen ons echter onderscheiden met onze grijze blousen, dit omdat we willen laten zien dat wij ons bezig houden met het luchtthema.

Barret

Vanaf de scouts leeftijd hoort ook een barret tot de standaard kleding van een scout. Na installatie bij de speltak mag er een een barretspeld op de barret gedragen worden.

Groepsdas

Bij Luchtscouting de drones dragen alle leden een groene das met een witte bies. Hieraan is de groep te herkennen. Elke scoutinggroep heeft zijn eigen groepsdas. De das hoort netjes gedragen te worden, bovenop de boord van de blouse.

de keuze voor voor deze daskleuren is niet van de weilanden en de wolken rond Drachten die elkaar raken maar gewoon omdat we het mooi vonden staan op ons grijze blouse.

Badges

Op je scoutsfit mag je badges dragen die je bij de verschillende activiteiten hebt gezameld en verdient. Iedere badge heeft een eigen plek op je Scoutfit. Hieronder zie je waar welke tekens op je Scoutfit horen.

Een scout van de Drones draagt een grijs uniformbloes. Het Scouting Nederland Installatieteken zit op de linker borstzak. Het speltakteken Scouts zit op de rechter borstzak. Het groepsnaambandje hoort bovenaan op de rechtermouw, tegen de schoudernaad. Hieronder kan het districtsinsigne worden gedragen. Op de linkermouw komen de vaardigheidsinsignes.

Voor funbadges, kampbadges en dergelijke mogen gebruikt worden: de mouwen onder de ellebogen, voorzijde blouse onder de borstzakjes , voorzijde blouse boven rechter borstzakje en achterzijde blouse. De hierboven getoonde delen van de blouse blijven dus gereserveerd voor de genoemde tekens/bandjes/insignes. Zorg ervoor dat je blouse niet te vol wordt, er worden geen badges op de rug of iets dergelijks geplaatst. Sommige scouts kiezen er ook voor deze badges op bijvoorbeeld een kampvuurdeken te bewaren.