Scoutfit

Als je lid bent van Scouting, draag je ook echte scoutingkleding. Die kleding heet een Scoutfit. Uiteraard draag je naast de blouse ook een groepsdas van onze groep, de Drones. bij de oudere speltakken wordt er ook een zwarte baret gedragen met daarop een baretspeld. Het voordeel van de scoutfit is dat we als scouts beter herkenbaar zijn en dat iedereen gelijk is.

De Scoutfit kun je kopen bij de Scoutshop. Bij De Drones dragen alle speltakken vanaf de welpen een  grijze scoutfit blouse  . Alleen de bevers zijn hierop een uitzondering, zij dragen een  rode blouse  . De grijze blouse laat zien dat wij luchtscouts zijn. Bij andere groepen kan je ook andere kleuren blousen zien. Wij willen ons echter onderscheiden met onze grijze blouse, dit omdat we willen laten zien dat wij ons bezig houden met het luchtthema. Daarnaast behoren bij het scoutfit de das (na installatie), een (blauwe) spijkerbroek en stevige wandelschoenen.

Installatie

Na vier keer kijken beslis je of je lid wil worden van Luchtscouting de Drones. Dan mag je een uniform gaan dragen. Het uniform van de luchtscouting kan aangeschaft worden via de Scoutshop.

Na de installatie mag het nieuwe lid de das dragen, de tekens erop (laten) naaien.

Aan een installatie zitten wel kosten vast, omdat de volgende items aangeschaft dienen te worden.

Aanschaffen Prijs
Das € 12,50
Baret* € 12,50
Speltakteken € 2,-
Regiobadge € 2,-
Installatieteken € 2,-
Vlaggetjes (optioneel) € 2,-
Naambandje Drones Gratis

* bevers en welpen dragen geen baret

Baret

Vanaf de scouts leeftijd hoort ook een baret tot de standaard kleding van een scout. Na installatie kan de scout werken met de witte kaart, zodat de scout een baretspeld verdienen kan, die op de baret gedragen dient te worden.

Witte kaart

Wanneer je lid wordt van de speltak Scouts (11-15 jaar) dan is het eerste doel het behalen van de basisvaardigheden die van iedere scout verwacht mogen worden.

Om hierbij te helpen maken wij gebruik van een witte kaart. Dit boekje bevat veel van de informatie die nodig is bij de scouts. Daarnaast zit er voorin een checklist waar de leiding op kan aangeven welke dingen je al voldoende hebt laten zien.

Download hieronder de witte kaart:

Witte kaart

Groepsdas

Bij Luchtscouting de Drones dragen alle leden een groene das met een witte bies. Hieraan is de groep te herkennen. Elke scoutinggroep heeft zijn eigen groepsdas. De das hoort netjes gedragen te worden, bovenop de boord van de blouse en te worden vaste geknoopt met de platte knoop.

De keuze voor deze das-kleuren zijn niet van de weilanden en de wolken rond om Drachten die elkaar raken, maar gewoon gekozen omdat we het mooi vonden staan op onze grijze blouse.

Insignes

Op je scoutfit mag je badges dragen die je bij de verschillende activiteiten hebt verzameld en verdient. Iedere badge heeft een eigen plek op het uniform. Hieronder zie je waar welke tekens op je Scoutfit horen.

Wet & Belofte

De wet en belofte zijn twee belangrijke elementen bij Scouting. Hieronder vind je de teksten voor alle speltakken. Hierin spreken we af om goed met elkaar en de omgeving om ons heen op te gaan. aan het begin van elke opkomst wordt er geopend. Tijdens de opening wordt de Wet opgezegd door één van de leden. Ook wordt er een vlag gehesen die gehesen blijft gedurende de hele opkomst tot het sluiten aan het eind van de opkomst. De Welpen en Bevers hebben daarnaast ook een openingslied waarmee zij de opkomst starten. Hieronder vind je de wet voor de verschillende speltakken.

Wet

Bever Wet

ik ben een bever.
Wat bevers doen, doen we samen.

Welpen Wet

Een welp speelt samen met anderen in de jungle.
Een welp is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een welp zorgt goed voor de natuur.

Scouts Wet

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.
Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Belofte

Belofte voor Bevers

Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn.
Samen te spelen en samen te delen.

Belofte voor Welpen

Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en mij te houden aan de welpenwet.
Jullie kunnen op mij rekenen!

Belofte voor Scouts

Ik beloof mijn best te doen een goede scout te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet.
Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen.
Jullie kunnen op me rekenen.