Vrijwilligers

Wat leuk dat je interesse hebt in vrijwilliger worden bij Scoutingroep De Drones! Er is vast wel iets waar jij ons bij kan helpen. 

Heb je een uurtje over en wil je dit op een goede en dankbare manier besteden? Kijk dan eens tussen deze lijst van verschillende dingen waar wij goede hulp kunnen gebruiken!

wij zoeken onder andere nog hulp bij de volgende zaken:

(bege)leiding

Leidinggevenden vormen samen met jeugdleden de basis van de Vereniging. Leidingteams staan borg voor een leuk en uitdagend activiteitenprogramma waarmee de jeugdleden van hun speltak de kans krijgen zich te ontwikkelen. De (bege)leiding organiseert wekelijks scoutingactiviteiten voor een groep kinderen. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. 

functieprofiel leiding bevers-welpen/scouts

functieprofiel begeleider explorers

schoonmaakouder

Ons clubhuis heeft regelmatig ook een schoonmaakbeurt nodig. Hiervoor zoeken wij altijd mensen die hierbij willen helpen. Dit gaat om de schoonmaak van de keuken, stamlokaal, spelruimte en WC. Ook zoeken we daarnaast ouders die bereid zijn regelmatig hand- en theekdoeken te wassen. 

ouderparticipant

Ongeveer 1 keer per kwartaal houden wij een groepsraad. In deze vergadering worden belangrijke beslissingen genomen met betrekking tot de activiteiten waar we aan mee gaan doen, grote aankopen die gedaan worden, het benoemen van leiding en bestuursleden en worden algemene mededelingen gedaan.

In de groepsraad zitten alle leden die een functie binnen de groepsvereniging vervullen tezamen met één ouder-vertegenwoordiger per speltak met minderjarige leden. 

Wil je meepraten over de randvoorwaarden binnen de groep? Dan zoeken we jou! Neem contact op via de leiding van de speltak van jouw eigen zoon of dochter.

 

Je hoeft natuurlijk geen ouder of verzorger te zijn van een van onze leden om te helpen als vrijwilliger. Iedereen is welkom!