Luchtscouting informatie

Er zijn verschillende soorten Scoutinggroepen: land-, water- en luchtgroepen. Alle groepen gebruiken hetzelfde spelaanbod, maar met een verschillend accent op land, water of lucht. Onze groep heeft het accent liggen op het luchtthema.

Luchtscouting is in Nederland het accent dat het minste voorkomt. Slechts een aantal groepen verspreid over het land zijn luchtgroepen. Luchtscouts bezoeken bijvoorbeeld luchtshows of vliegvelden en leren alles over vliegen. Ook bouwen ze modelvliegtuigjes waarmee ze de wereld van de luchtvaart ontdekken.

Regematig bezoeken onze speltakken Vliegveld Drachten waar we meer leren over luchtvaart techniek en kennis maken met het vliegen. Daarnaast houden we ons ook bezig met het maken van vliegers en luchtballonnen. Ook radio techniek maakt deel uit van het aanbod van luchtscouting.

En zoals de naam Luchtscouting de Drones al doet vermoeden, beschikken we als groep over een redelijk aantal drones waarmee de kinderen kunnen oefenen. Met de drones worden onder andere parcours afgelegd.